Η ΗΛΙΑΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΛΑΝΗΤΕΣ

Τι είναι αυτό που διαμορφώνει τη συμπεριφορά-δραστηριότητα του Ήλιου; Η πλειοψηφία των επιστημόνων εργάζεται με βάση την αρχή ότι ο Ήλιος αυτοδιαμορφώνεται και κάθε ηλιακός κύκλος είναι το αποτέλεσμα τυχαιότητας! Κάποιοι άλλοι υποπτεύονται ότι ο ήλιος διαμορφώνεται από τους πλανήτες με ιδιαίτερη έμφαση στον Δία.

Από το δικτυακό τόπο   BEYOND LANDSCHEIDT-Planetary Theory Moves To Next Level/

Ο Carl Smith είναι αυτός που ανακάλυψε τη συσχέτιση ανάμεσα στην ηλιακή δραστηριότητα και στην στροφορμή του συστήματος Ήλιος - Βαρύκεντρο Ηλιακού συστήματος. Το 1965 ο Paul Jose ήταν ένας από τους πρώτους που συνέδεσε την ηλιακή διαμόρφωση με πλανητικές κινήσεις. Ανακάλυψε ότι οι πλανήτες επιστρέφουν στην ίδια θέση κάθε 172-178.8 χρόνια. Η δημοσίευση του Jose περιέλμβανε και ένα γράφημα της ηλιακής ακτίνας που έδειχνε κάποια διαμόρφωση. Αργότερα ο Theodor Landscheid έκανε αρκετές δημοσιεύσεις χρησιμοποιώντας μια παρόμοια αρχή αλλά κύρια στηρίχτηκε σε γραφήματα της ηλιακής ροπής που το φάσμα τους κάλυπτε μεγάλα χρονικά διαστήματα. O Landscheidt εστίασε στη θέση που ο Ήλιος επιστρέφει στο κέντρο του Ηλιακού συστήματος και πρόβλεψε ένα μεγάλο Ελάχιστο το 1990 και γύρω στο 2030. Στη συνέχεια ο Carl Smith το 2007 χρησιμοποιώντας τα JPL δεδομένα σχεδίασε την στροφορμή του Ήλιου.   Αυτά τα γραφήματα είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικά.

 

Γράφημα του Carbon 14 που δείχνει τη συσχέτιση με το γράφημα του Carl Smith. Τα πράσινα τετραγωνάκια αντιστοιχούν στα πράσινα βέλη.

 

Η διαταραχή στην κανονική μορφή συσχετίζεται με επιβραδύνσεις του ήλιου τα τελευταία 6000 χρόνια. Μελετώντας το σχήμα της διαταραχής και μετρώντας τη γωνία του Κρόνου μπορούμε να ποσοτικοποιήσουμε την ένταση της ηλιακής επιβράδυνσης. Κάθε φορά που υπάρχει μια διαταραχή στο γράφημα του Carl Smith, εμφανίζεται η ίδια πλανητική θέση. Η αντίθεση του Κρόνου στους Ποσειδώνα, Ουρανό και Δία κάθε 172 χρόνια. Επίσης είναι εμφανές ότι η στροφορμή είναι υπεύθυνη  για την ένταση του ηλιακού κύκλου, καθώς το διάγραμμα στροφορμής-χρόνου ταιριάζει με την καμπύλη των ηλιακών κηλίδων, που τώρα μας επιτρέπει την πρόβλεψη της έντασης διαμόρφωσης για τα επόμενα 200 χρόνια και πλέον. Η στροφορμή δεν είναι ο παράγοντας που δημιουργεί το φαινόμενο αλλά η βαρύτητα, η ιδιοπεριστροφή και η ταχύτητα. Η θέση των πλανητών αλλάζει ριζικά την τροχιά του ήλιου γύρω από το Ηλιακό Κέντρο Βαρύτητας (SSB) και αυτό συμπίπτει με όλες τις επιβραδύνσεις της ηλιακής δραστηριότητας.Το επερχόμενο ηλιακό ελάχιστο και οι συνακόλουθες μειώσεις της μέσης θερμοκρασίας της Γης θα αλλάξουν την προσέγγιση μας στο ρόλο του Ήλιου.